<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-MJ45R64" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
malaysia tips 1 copy

Share this article on

8 tärkeää vinkkiä Malesiaan vientiä varten

Mitä sinun on tiedettävä, kun harjoitat liiketoimintaa malesialaisten yritysten kanssa. 
 

Jos etsit vakiintuneita ja luotettavia markkinoita Kaakkois-Aasiassa, Malesian pitäisi olla listasi kärjessä. Maan talous on dynaaminen, ja se tarjoaa vakaan liiketoimintaympäristön, jossa on paljon mahdollisuuksia ulkomaisille yrityksille. Sen maantieteellinen sijainti on myös hyvä ponnahduslauta muualle, ja hyvin kehittyneen infrastruktuurin ansiosta maassa on suhteellisen helppo toimia. 

On kuitenkin vielä muutamia asioita, jotka sinun on hyvä tiedostaa, jos haluat menestyä viedessäsi Malesiaan. Siksi olemme yhdessä paikallisten riskinvakuuttajiemme kanssa koonneet vinkkejä niille, jotka aikovat viedä tai laajentaa Malesiaan. 

1. Varaudu maksuviivästyksiin 

Malesiassa maksuviivästykset ovat yleisiä kaikilla toimialoilla. Jopa 6 kuukauden viiveet eivät ole harvinaisia, varsinkaan rakennusalalla. Tämä voi vaikuttaa yrityksen kassavirtaan ja kannattavuuteen merkittävästi. Vaikka kansainväliset yritykset saattavat saada hieman parempia maksuehtoja, viivästyksiä on silti odotettavissa. 
 

2. Mieti, ennen kuin menet oikeuteen 

Kun asiakkaasi ei maksa, voi olla houkuttelevaa ryhtyä oikeudelliseen perintään. Se ei kuitenkaan ole aina paras vaihtoehto. Luottamus on tärkeää Malesiassa liiketoimintaa harjoitettaessa, ja jos päätät ryhtyä perimään velkaa asiakkaalta, se voidaan katsoa luottamuksen rikkomiseksi. Tämä voi vahingoittaa tulevia liikesuhteita. Siksi paikalliset asiantuntijamme suosittelevat, että otat suoraan yhteyttä velallisiin heti, kun he ovat jättäneet maksun suorittamatta, jotta saat selville, miksi maksu on jäänyt suorittamatta ja milloin voit odottaa saavasi maksun. Jos haluat jatkaa liiketoimintaa asiakkaasi kanssa, joskus kannattaa odottaa kärsivällisesti, kunnes hän pystyy maksamaan sinulle. 
 

3. Pyydä oikeudellista neuvontaa 

Jos päätät käyttää oikeudellista tietä velkojen perinnässä, on tärkeää, että otat yhteyttä paikallisiin asianajajiin tai perintätoimistoihin. Vaikka Malesian oikeusjärjestelmään on vaikuttanut sen monimutkainen historia, erityisesti Britannian siirtomaa-aikana, se on suhteellisen yksinkertainen verrattuna moniin muihin Kaakkois-Aasian maihin. Tämä tekee perintätapausten hoitamisesta Malesiassa helpompaa. 
 

4. Löydä tasapaino tappioriskin ja hyvien asiakassuhteiden välillä 

Malesian yritysympäristö, jossa on runsaasti pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä), tuo mukanaan ainutlaatuisia haasteita luotonhallintaan. Pk-yritykset ovat usein alttiita taloudellisille vaikeuksille ja maksuviivästyksille, mikä lisää luottoriskiä. On kuitenkin tärkeää muistaa, että liian aggressiivinen luottopolitiikka voi etäännyttää asiakkaita ja vahingoittaa yritysten välistä luottamusta. 
 

5. Kiinnitä huomiota arvonimiin 

Malesiassa on olemassa hierarkkinen järjestelmä, jossa käytetään useita arvonimiä, jotka heijastavat henkilön yhteiskunnallista asemaa. Näitä arvonimiä ovat mm. Tegnku, Tunku, Dato' ja Datuk. Nämä arvonimet myönnetään tunnustuksena merkittävästä panoksesta yhteiskuntaan tai talouteen. Ne myöntävät yleensä kuvernöörit, sulttaanit tai maan kuningas. Liiketoimintayhteyksissä arvonimillä voi olla merkittävä rooli. Yrityksiä, joiden osakkailla tai johtajilla on arvonimiä, pidetään usein luotettavampina ja yhteistyöhaluisempina. 

 

6. Ammattitaitoisen työvoiman puute 

Suuren väestömääränsä ansiosta Malesia tarjoaa monipuolisen ja hyvin koulutetun työvoiman. Koulutukseen panostaminen tekee Malesiasta houkuttelevan kohteen yrityksille, jotka etsivät teknisesti osaavaa työvoimaa. Vaikka Malesia on tehnyt merkittäviä edistysaskeleita koulutuksen ja osaamisen kehittämisessä, maa kohtaa myös haasteen, joka tunnetaan nimellä "aivovuoto". Tämä ilmiö viittaa korkeasti koulutettujen ammattilaisten siirtymiseen muihin maihin, joissa he voivat ansaita korkeampia palkkoja ja nauttia paremmista työskentelyolosuhteista, 

 

7. Korruption torjuntastrategia
Vaikka Malesia on tehnyt merkittäviä edistysaskeleita korruption torjunnassa viime vuosina, se on silti merkittävä haaste, johon yritysten on oltava tietoisia liiketoimintaa tehdessään maassa. On tärkeää olla tietoinen ongelmasta, ja Atradius suosittelee, että pyydät neuvoja siitä, miten korruptiota voidaan parhaiten välttää, ja miten siihen voidaan parhaiten puuttua. 


9. Tunne veroedut
Malesian yhtiöverokanta on 24 %, mikä on yksi alueen korkeimmista. Yritysten on kuitenkin tärkeää olla tietoisia myös maan tarjoamista monista verohelpotuksista, jotka voivat auttaa vähentämään verorasitusta ja edistämään liiketoimintaa. 

Share this article on

Read more