<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-MJ45R64" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
D3 - What are the top five risks when entering a new market

Share this article on

Mitkä ovat viisi suurinta riskiä uusille markkinoille tultaessa?

Kaupan laajentaminen uusille markkinoille voi olla yksi jännittävimmistä asioista yrityksen johtamisessa. Se voi antaa sinulle mahdollisuuden löytää uusia asiakkaita, testata kasvupotentiaalia ja monipuolistaa asiakaskuntaasi sekä vahvistaa kansainvälistä mainettasi.

Uudet mahdollisuudet tarjoavat kuitenkin myös uusia riskejä. Laajennettaessa tuntemattomille markkinoille voi olla monia sudenkuoppia. Seuraavassa on viisi suurinta riskiä, joihin voit törmätä luottokaupassa, ja osa-alueita, jotka on syytä ottaa huomioon kehitettäessä strategiaa uusille markkinoille.

 

1.Taloudellisten tietojen puute

Kun käyt kauppaa avoimella tilillä uusien asiakkaiden kanssa, on tärkeää saada hyvä käsitys heidän taloudestaan, jotta heidän luottokelpoisuuttaan voidaan arvioida. Aina ei kuitenkaan ole mahdollista ostaa ajantasaisia tietoja, ja joissakin maissa yrityksiltä ei vaadita tilinpäätöstietojen julkaisemista. Näissä tapauksissa voi olla tarpeen ottaa suoraan yhteyttä asiakkaaseen ja pyytää häntä jakamaan asiaankuuluvat asiakirjat.

2. Myynti- ja toimitusehdot: Omistuksenpidätys (ROT)

On tärkeää keskittyä erilaisiin standardeihin ja lakeihin, jotka koskevat myynti- ja toimitusehtoja uusilla markkinoilla. Useilla markkinoilla on esimerkiksi tärkeää, että sopimuksiin kirjataan omistuksenpidätys. Menettely ja lait vaihtelevat maittain, mutta omistuksenpidätyksen perusajatuksena on, että myytyjen ja toimitettujen tuotteiden laillinen omistusoikeus säilyy, kunnes ne on maksettu.

3. Taloudellinen ja poliittinen epävakaus

On tärkeää seurata tiiviisti paikallisten markkinoiden kehitystä. Ostovoiman jyrkkä lasku voi esimerkiksi johtaa konkurssien lisääntymiseen. Tämä voi myös lisätä paikallisten pankkien riskinottohalukkuutta ja saada ne vähentämään rahoitusta. Muuttuva poliittinen ilmapiiri voi merkitä vientilupien äkillistä peruuttamista tai uusien tullisäännösten käyttöönottoa.

4. Heikko valuutta

Heikot valuutat, jotka ovat alttiita valuuttakurssien vaihteluille, voivat aiheuttaa suuremman maksukyvyttömyysriskin. Tämä voi päteä erityisesti alemman tulotason maissa, joissa muutoin vakaiden asiakkaiden voi olla vaikea saada riittävästi dollareita tai euroja maksaakseen laskunsa ajallaan.

5. Liian vähän 

Uusien markkinoiden perusteellinen tuntemus on välttämätöntä, jotta vältytään paikallisiin riskeihin liittyviltä sokeilta pisteiltä. Jos laajennat uusille maantieteellisille alueille, kieli, aikavyöhykkeet ja paikalliset markkinasäädökset voivat olla haasteellisia. Vankka markkinatutkimus auttaa, ja siihen kuuluu myös kilpailijoiden tuntemus. Jos esimerkiksi haluat välttää tarpeettoman pitkien laina-aikojen aiheuttamat riskit, sinun on pystyttävä vertailemaan itseäsi toimialasi yritysten yleisiin kauppaehtoihin kyseisillä markkinoilla.

Miten suojautua uusilta markkinariskeiltä

Yksi parhaista tavoista minimoida kaupankäyntiriskit, kun siirrytään uusille markkinoille, on tehdä yhteistyötä luottovakuuttajan kanssa, joka tuntee markkinat ja jolla on mieluiten paikallinen läsnäolo. Tämä edellyttää paikallisten lakien ja tapojen sekä laajempien taloudellisten tai markkinariskien tuntemusta. Esimerkiksi Atradiuksella on toimipisteitä yli 50 maassa ja paikallisia riskinvakuuttajia, joilla on kokemusta ja asiantuntemusta vielä useammasta maasta.

Meidän avullamme vältyt tuhlaamasta aikaa sellaisten asiakkaiden ottamiseen, joiden luottokelpoisuus osoittautuu lopulta heikoksi. Meillä on aktiivinen kattavuus miljoonista yrityksistä ympäri maailmaa, ja hyvin todennäköisesti olemme jo tutkineet ja arvioineet uudet potentiaaliset asiakkaasi.

Atradiuksen maariskikartta antaa yleiskuvan kaupankäynnin riskeistä eri puolilla maailmaa.

 

Share this article on

Read more