<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-MJ45R64" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
New bankruptcy trend photoshop

Share this article on

Yritysten uusi mahdollisuus: inflaatio laskee, kasvu kiihtyy

Maailmantalous on ollut viime kuukausina melko sekavassa tilassa, mutta Atradiuksen uusin talouskatsaus tuo rohkaisevia uutisia: maailmantalouden ennustetaan kasvavan 2,6 prosenttia vuonna 2024. Tämä on hieman parempi ennuste kuin joulukuussa arvioitiin.

Mikä on siis muuttunut?

Useat tekijät antavat aihetta toivoon:

  1. Yhdysvaltain talous vahvistuu: Vahva kulutuskysyntä ja lisääntynyt maahanmuutto tukevat Yhdysvaltain talouskasvua. Kuluttajilla on rahaa käytettävissään, ja he ovat valmiita käyttämään sitä tavaroihin ja palveluihin. Kasvanut maahanmuutto tuo puolestaan uutta työvoimaa ja lisää taloudellista aktiviteettia.

  2. Euroopan inflaatio laskusuunnassa: Vaikka inflaatio on edelleen korkealla tasolla Euroopassa, se on alkanut laskea, mikä helpottaa kotitalouksien ja yritysten paineita, ja antaa keskuspankeille enemmän tilaa rahapolitiikan normalisointiin.
  3. Globaali kauppa elpyy: Tämä johtuu osittain siitä, että globaalit toimitusketjuhäiriöt alkavat helpottaa ja yritykset lisäävät investointejaan.

Nämä positiiviset uutiset eivät kuitenkaan tarkoita, että haastavat ajat olisivat ohi. Geopoliittiset jännitteet ovat edelleen olemassa ja voivat aiheuttaa riskejä maailmantaloudelle.

Mitä tämä tarkoittaa yritysten kannalta?

Korkojen madaltuminen on tuonut helpotusta, mutta yritysten toimintaympäristö on edelleen haasteellinen. Samalla globaalit trendit tarjoavat sekä uhkia että mahdollisuuksia. On tärkeää, että yritykset ovat aktiivisia ja tarttuvat rohkeasti uusiin mahdollisuuksiin. Suomi tarvitsee lisää kasvuhakuisuutta ja uudistuksia, jotka mahdollistavat sekä uusien yritysten syntymisen että olemassa olevien yritysten kasvun kestävällä tavalla. Verkostoituminen antaa voimaa, ja luottovakuutuskumppani turvaa myyntisaatavasi.

Pääset lukemaan talouskatsauksen täältä.

 

Share this article on

Read more