<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-MJ45R64" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
BC2 - How does Credit Insurance benefit you

Share this article on

Luottovakuutuksen hyödyt liiketoiminnalle

Luottovakuutuksen viisi keskeistä etua:

1. Lisää myyntiäsi ja auttaa sinua kasvamaan

Luottovakuutus voi auttaa sinua löytämään uusia asiakkaita. Tämä voi myös auttaa kasvattamaan myyntiä nykyisten asiakkaiden kanssa. Voit tunnistaa uusia markkinoita, joilla voit käydä kauppaa, tekemällä yhteistyötä vakuutuksenantajan kanssa etukäteen. Näin voit testata tilannetta Atradiuksen tietojen avulla ja määritellä etukäteen, millaisen vakuutusturvan voit saada uuden liiketoiminnan tarjousvaiheessa.

Vaihtoehtoina on myös kilpailukykyisempien maksuehtojen ja suurempien luottovastuiden tarjoaminen, mikä voi olla houkuttelevaa uusille ja nykyisille asiakkaille, mutta se myös suojaa sinua siinä tapauksessa, että asiakkaat eivät pysty maksamaan.

2. Parantaa kassavirtaa

Kuinka monta maksamatonta laskua sinulla on tällä hetkellä? Myöhästyneistä tai maksamatta jääneistä maksuista johtuvat kassavirtaongelmat ovat keskeinen syy maksukyvyttömyydelle. Luottovakuutus voi vahvistaa kassavirtaasi lyhentämällä myyntipäivien määrää ja varmistamalla, että saat maksun nopeasti ostajan maksukyvyttömyydestä huolimatta. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden ulkoistaa perintäpalvelut ilman lisäkustannuksia vakuutettujen saamisten osalta ja saada erääntyneet laskut nopeasti hoidettua. Tämä on tärkeää, sillä tilastot osoittavat, että mitä nopeammin pääset myöhässä olevan maksun jäljille, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on periä velka takaisin.

3. Saat lainanantajalta paremmat korot

Tiesitkö, että luottovakuutus voi auttaa sinua saamaan paremman rahoituksen? Tämä johtuu siitä, että lainanantajat suhtautuvat myönteisesti yrityksiin, joilla on luottovakuutuksen tarjoama lisäsuoja, ja ne voivat tarjota sinulle parempia ehtoja, joka mahdollistaa saatavien maksujen siirtämisen niille.

4. Vähentää luottotappiovarauksia ja suojaa tulosta

Huonot velat ovat todellisuutta liiketoiminnassa, joten tämän velan vähentäminen ja poistaminen taseesta on sen arvoista. Luottovakuutuksen avulla voit vapauttaa osan käteisvaroista, joita pidät sivussa luottotappioiden kattamiseen, sillä vakuutus kattaa sinut, jos asiakas ei maksa. Ja tiedätkö, mitä se tarkoittaa? Ylimääräistä kassavirtaa, joka on käytettävissä strategisempiin investointeihin, jotka voivat kasvattaa yritystäsi.

Ilman luottovakuutusta 100.000 euron luottotappiot vaikuttavat tulokseen.  

Jos käytät 10 prosentin voittomarginaalia, tämä on korvattava 1.000.000 euron uudella myynnillä, ennen kuin voit palata tilanteeseen, jossa olit ennen tappiota.

Luottovakuutus suojaa tältä tilanteelta ja maksaa sinulle nopeasti, jotta uusi myynti toteutuu pikemminkin kasvuna kuin kattaisi luottotappion aiheuttaman alijäämän.

5. Vähentää luotonhallintakustannuksia

Luottovakuutus auttaa sinua tekemään parempia päätöksiä nopeammin, mikä parantaa tehokkuutta ja lopulta kannattavuutta. Näin voit keskittyä olennaiseen eli liiketoimintasi kasvattamiseen, ilman pelkoa luottotappioista. Kaikilla Atradiuksen asiakkailla on käytössään myös Atradius Atrium, joka tarjoaa reaaliaikaisia asiakastietoja, joiden avulla voit arvioida asiakasportfoliosi tilannetta.

 

Share this article on

Read more