<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-MJ45R64" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
I5 - What is not covered by my credit insurance policy

Share this article on

Mitä luottovakuutukseni ei kata?

Luottovakuutuksen yleisenä periaatteena on, että vakuutamme koko liikevaihtosi. Haluamme kuitenkin tarjota asiakkaillemme joustavuutta. Voit siis vakuutusta laatiessasi jättää tietyt liiketoimintasi osat vakuutusturvan ulkopuolelle (voit esimerkiksi vakuuttaa vain kotimaan liiketoimintasi tai vain vientiliiketoimintasi).   

Jos emme voi tarjota vakuutusturvaa jollekin salkun osalle, selitämme aina miksi, koska ymmärrämme, että tämä tieto voi olla yhtä arvokasta omien kaupallisten päätöstesi kannalta kuin itse luottovakuutus. 

Sinulla on vakuutusturva vain sellaisten asiakkaiden osalta, joilla on sovittu luottolimiitti

Luottolimiiteistä voidaan sopia usealla eri tavalla: 

  • Atradiuksen asiantuntijan tekemän asiakkaan arvioinnin perusteella tehty kirjallinen luottorajapäätös.   
  • Yksinkertainen luottokelpoisuuden tarkistus, jossa annamme sinulle välittömän kyllä- tai ei-päätöksen vakuutuksessasi ennalta määritellylle tasolle.  
  • Harkinnanvarainen luottoraja (DCL), jonka asetat itse. Tämä on enimmäisluottotaso, jonka voit hyväksyä asiakkaalle vakuutuskirjassa ennalta määritellyn mukaisesti ilman, että sinun tarvitsee pyytää meiltä luottopäätöstä.

Et saa vakuutusturvaa asiakkaille, jotka ovat mielestämme liian riskialttiita

Meidän tehtävämme on pitää yrityksesi (ja meidät) turvassa. Jos katsomme, että maksujen laiminlyönnin riski on suuri, saatamme haluta sulkea yksittäiset yritykset vakuutusturvan ulkopuolelle. Jos näihin kuuluu asiakkaitasi tai potentiaalisia asiakkaitasi, ilmoitamme siitä sinulle ja selitämme miksi. Jos olet eri mieltä, kerro meille, sillä teemme aina mieluummin tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme kanssa ja näemme tiedon jakamisessa todellista arvoa. 

  • Maat - joskus luetteloimme tietyt markkinat "off cover" -tilanteiksi.  Voit keskustella yksittäisistä markkinoista ja tietyistä yrityksistä tarkemmin asiakaspalvelupäällikkösi kanssa. Yleiskatsauksen viimeisimmistä maariskitasoista saat Atradiuksen maariskikartasta. 
  • Vakuutuksen poikkeukset - vakuutukseesi voi olla kirjattu erityisiä poikkeuksia. Nämä vaihtelevat yksittäisten tilanteiden mukaan  
  • Asiakasta koskevat poissulkemiset - saatamme kieltäytyä kattamasta tiettyjä ostajia, jotka ovat asiakkaitasi, koska yrityksen luottokelpoisuus on heikko; annamme selityksen, jos teemme nollapäätöksen.
     

Share this article on

Read more