<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-MJ45R64" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
I7 - The Data Every CFO Should Know About Their Customers

Share this article on

Maailmantalous vastatuulessa

Kulunut vuosi on ollut monin tavoin erikoinen.

Yritysten toipuminen koronasta kohti parempia aikoja oli jo hyvin käynnissä alkuvuodesta, kunnes helmikuussa moni asia muuttui Venäjän aloittaessa hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan.

Monessa yrityksessä investoinnit jouduttiin laskemaan uudelleen, ja alkoi uusi epävarmuuden aika. Elämme sodan ”sumussa” ja vasta ehkä loppuvuodesta näemme, mihin suuntaan talous menee. Kukaan ei pysty ennustamaan, miltä tulevaisuus näyttää. Jatkuuko sota vielä pitkään, ja miten käy talouden? Onko taantuma kenties edessä?

Atradiuksen uusimman talousennusteen mukaan vastatuulet, kuten lisääntyvät toimitusvaikeudet, Itä-Euroopan geopoliittiset levottomuudet sekä kasvava inflaatio, heikentävät taloutta. Maailmanlaajuiset hyödykkeiden hinnat nousevat nopeasti ja keskuspankit kamppailevat pitääkseen tilanteen hallinnassaan.

Kestätkö epävarmuuden?

Yrittäjäthän ovat tottuneet elämään epävarmuudessa ja tekemään nopeita ratkaisuja. Riskit ja nopeat muutokset kuuluvat yrittäjyyteen. Silti yrittäjätkin arvostavat ennustettavaa ja vakaata toimintaympäristöä. Yksi vakautta luova asia on turvallisuus. Suomi teki kevään aikana nopeita ratkaisuja oman turvallisuutensa takaamiseksi. Vakaus, ennustettavuus ja turvallisuus toivottavasti palaavat, ja sitä kautta talous ja yrittäminen normalisoituvat.

Elämme mielenkiintoisia aikoja, ja jokaisen onkin nyt hyvä pohtia, haluaako olla mukana muutoksessa vai jäädä taustakatsojaksi. Tämä on strateginen valinta ja tekemäsi päätös heijastuu myös kassavirtaan. Siksi on tärkeää taata oman yrityksen turvallisuus ja hoitaa riskienhallinta kuntoon. Jos lamaannut kriisin edessä, siitä kärsivät kaikki.

Nyt on pidettävä pää kylmänä.

Lue koko talouskatsaus täältä.
 

Share this article on

Read more