<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-MJ45R64" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
BC3 - Whats covered by your credit insurance policy

Share this article on

Miten voit kasvattaa yrityksesi liikevaihtoa turvautumatta ennakkomaksuvaatimuksiin?

Terve kassavirta on liiketoiminnan perusasia. Sitä tarvitaan toimittajille maksamiseen ja kasvuun investoimiseen. Kun sinulla on uskollisia asiakkaita, jotka maksavat ajallaan, kaikki on hyvin. Vahvan ja sujuvan kassavirran varmistaminen ei kuitenkaan ole aina niin yksinkertaista.

Mitä sinun pitäisi tehdä, jos asiakkaan maksut muuttuvat epäsäännöllisiksi? Tai entä jos sinulla on mahdollisuus laajentua uusille markkinoille? Vaaditko maksua etukäteen ja otat riskin, että suhde asiakkaaseen pilaantuu? Otatko riskin, että menetät uuden markkinamahdollisuuden kilpailijallesi, joka tarjoaa 30 päivän maksuehtoja?

Joillakin markkinoilla käteinen on kuningas, eivätkä asiakkaat koskaan odota, että heille tarjotaan luottoa. Jos et kuitenkaan toimi näillä markkinoilla, tunnet todennäköisesti hyvin tasapainoilun taloudellisten riskien hallinnan, yrityksen maksuvalmiuden varmistamisen, taloudellisen turvan varmistamisen ja kasvumahdollisuuksien kehittämisen välillä. Tästä voi tulla vielä hankalampaa, kun toimitaan taloudellisesti epävakaalla kaudella, jolloin korkea inflaatio, nousevat korot ja toimitusketjun haasteet vaikuttavat yrityksiin.

On elintärkeää toimia ennakoivasti, kun on kyse kassavirran suojaamisesta mahdollisilta riskeiltä. Kaupankäynnin muuttuessa yhä kehittyneemmäksi muuttuu myös välineet, joilla voidaan puuttua esimerkiksi kassavirran turvaamiseen. Meillä on joitakin käytännön vinkkejä parhaista tavoista, joilla voit optimoida ja turvata kassavirtasi vaatimatta asiakkailtasi ennakkomaksuja.

Kassavirran ennakointi

Kassavirran ennustamisen merkitystä ei voi aliarvioida. Tulevien kassatulojen ja -menojen tunteminen auttaa sinua määrittämään, pystytkö kattamaan velvoitteesi ja ennakoimaan mahdolliset ongelmat, mutta myös sen, mitä kasvumahdollisuuksia voit hyödyntää, jotta voit maksimoida tuotot ja lopulta parantaa taloudellista suorituskykyä.

Tieto siitä, mitä on maksettava ja mihin mennessä, on tärkeää, mutta se ei yksin riitä. Kaupankäynnin riskien jatkuva seuranta auttaa sinua tunnistamaan mahdolliset heikkoudet, jotka voivat johtaa maksuviivästyksiin tai jopa luottotappioihin.

Kaupankäynnin riskien tunnistaminen

Kaikkien markkinoiden ja kauppasuhteiden jatkuva seuranta on elintärkeää. Vaikka tulevaisuus voi olla epävarma uudessa, epävakaammassa liiketoimintaympäristössä, on myös ratkaisevan tärkeää pohtia koko ajan kassavirtaan kohdistuvia mahdollisia riskejä, myös vakituisten asiakkaiden kanssa.

Kauppaan liittyvien riskien seurantaan olisi kuuluttava myös sellaisten punalippujen etsiminen, jotka voivat ennakoida maksuviivästyksiä ja luottotappioita, sekä mahdollisten odottamattomien kulujen ja toimitusketjun häiriöiden havaitseminen, joilla voi olla kielteinen vaikutus kassavirtaasi. Tämä voidaan toteuttaa yrityksen sisällä tai kolmannen osapuolen kautta. Jatkuva riskiseuranta on vakiovarusteena osana kauppaluottovakuutuksia, ja luottovakuuttajan olisi jaettava nämä tiedot kanssasi.

Strategiat kassavirtaan kohdistuvien riskien lieventämiseksi

Kassavirtaan kohdistuvien riskien minimoimiseksi ja lieventämiseksi voit käyttää muun muassa seuraavia strategioita: asiakaskunnan monipuolistaminen, luotonvalvontatoimenpiteiden toteuttaminen, toimitusketjun vakauttaminen ja hyvin harkittu luottopolitiikka.

Strategia sisältää luonnollisesti hyvän kassavirran ylläpitämisen perusasiat, kuten laskutuksen oikea-aikaisuuden, maksuehtojen optimoinnin ja kulujen vähentämisen. Voit kuitenkin maksimoida tehokkuuden myös ohjelmistoilla, jotka on integroitu omiin ärjestelmiisi.

Luottovakuutuksen hyödyntäminen kassavirran turvaamiseksi

Monet yritykset hyödyntävät kauppaluottovakuutuksen tarjoamia mahdollisuuksia kassavirran turvaamiseksi. Tähän sisältyy mielenrauha siitä, että laskut on katettu, sekä arvokas tieto, jota luottovakuuttajat voivat tarjota markkinaolosuhteista ja yksittäisen yrityksen luottokelpoisuudesta. Jotkut yritykset käyttävät luottovakuutusta jopa tukemaan pankkiensa hakemuksia paremman rahoituksen saamiseksi.

 

Share this article on

Read more