<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-MJ45R64" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Ukraine-økonomi

Share this article on

Väärin tehtyä vientikauppaa?

Nopeasti muuttuvat maailmantilanteet ovat lisänneet epävarmuutta kansainvälisessä kaupassa. Samaan aikaan pienetkin yritykset suuntaavat vientimarkkinoille.

Kun toimintaa laajennetaan uudelle markkina-alueelle ja hankitaan uusia asiakkaita, voi olla houkuttelevaa tarjota asiakkaille edullisia maksuehtoja, että kaupat toteutuisivat. Suomalaiset vientiyritykset käyttävät paljon toimituksen jälkeistä laskutusta. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että myyntisaatavat saadaan kotiutettua.

Liian moni luottaa siihen, että asiakas maksaa sovitusti. Valitettavan usein näin ei kuitenkaan käy: tuttukin asiakas voi pettää. Tilastojen mukaan maksuhäiriöt ovat lisääntyneet ja maksuajat pidentyneet. Pahimmassa tapauksessa vientiyrityksen liiketoiminta ajautuu vaikeuksiin asiakkaan maksukyvyttömyyden vuoksi.

Yritysten tulisi siis miettiä voittojen maksimoinnin lisäksi myös riskejä, kävi yritys sitten kauppaa kotimaassa tai ulkomailla. Tilanteet voivat eskaloitua nopeasti tai konfliktit saada uusia muotoja. Kannattaa siis varautua ennakoivasti mahdollisiin uhkiin kaupankäynnissä, ennen kuin homma on jo levinnyt käsiin.

Riskeistä huolimatta vientikauppa voi avata ovet kohti menestystä, kunhan myyntisaatavat on suojattu.

Meidän vinkkimme turvalliseen vientiin:

  1. Turvaa selustasi. Kun myyntisaatavat on suojattu mahdollisilta riskeiltä, kuten asiakkaan maksukyvyttömyydeltä, voit käydä kauppaa turvallisin mielin.

  2. Tunne asiakkaasi. Kun tunnet potentiaalisen asiakkaasi maksukäyttäytymisen, pystyt paremmin ennakoimaan mahdolliset tulevat riskit ja varautumaan niihin.

  3. Investoi kasvuun. Luottovakuutuksen avulla sinulla on turvatut taloudelliset resurssit investointeihin, kasvuun ja laskujen maksamiseen.

  4. Rahoitus ratkaisee. Rahoituksen merkitys viennin mahdollistajana on joskus ratkaiseva. Lainanantajat suhtautuvat myönteisesti yrityksiin, joilla on luottovakuutuksen tarjoama lisäsuoja, ja voivat näin ollen tarjota parempia rahoitusehtoja.

  5. Hyödynnä dataa. Kun sinulla on ajantasaista tietoa markkinoista ja asiakkaista, pysyt ajan hermolla ja voit tehdä tarvittaessa nopeitakin strategisia päätöksiä.

On tärkeä tietää, mitä on tekemässä ennen kuin suuntaa vientimarkkinoille. Hosumaan ei kannata ryhtyä vaan on oltava tietoa markkinoista, kilpailijoista ja hintatasosta. Toimiva strategia ja huolellinen suunnittelu takaavat turvallisen ja sujuvan kaupankäynnin. Helpointa on ottaa rinnalle osaava kumppani, jolla on kokemusta viennistä ja tietämystä markkinoista.

Lue lisää luottovakuutuksesta täältä.

Share this article on

Read more