<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-MJ45R64" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
New bankruptcy trend photoshop

Share this article on

Uusi konkurssisuuntaus Saksassa

Saksalaiset yritykset hakeutuvat yhä useammin konkurssiin ennen kuin ne joutuvat maksuvalmiuskriisiin. Tämä on ollut sekä hyvä että huono uutinen yrityksille, jotka käyvät kauppaa luottoehdoin. 

Konkurssin tiellä useimmat yritykset käyvät läpi seuraavat vaiheet: sidosryhmäkriisi, strateginen kriisi, tuloskriisi ja likviditeettikriisi. 

Perinteisesti saksalaiset yritykset ovat hakeutuneet konkurssiin likviditeettikriisin päätteeksi, toisin sanoen silloin, kun niiden rahat ovat loppuneet. Atradiuksen Saksa-asiantuntijan Reinhard Grawen mukaan tilanne on kuitenkin muuttunut, ja yritykset ovat hakeutuneet konkurssiin paljon aikaisemmin. 

"Viime vuosina ja erityisesti vuonna 2023 olemme nähneet uuden trendin, jonka mukaan yritykset hakeutuvat konkurssiin jo ennen kuin niiden rahat loppuvat." 

 

Enemmän arvaamattomuutta, pienempi tappioriski. 
Reinhard Grawen mukaan tällä kehityksellä on sekä myönteisiä että kielteisiä seurauksia. Huonona puolena on se, että varhainen konkurssihakemusten jättäminen tarkoittaa, että rahoitusanalyytikkojen on entistä vaikeampi ennustaa yritysten konkursseja, koska ne tapahtuvat hyvissä ajoin ennen kuin yrityksellä on vakavia maksuvalmiusongelmia, ja usein ennen kuin voittomarginaalit alkavat kärsiä. Tämä vaikeuttaa varautumista konkurssiin ennen kuin on liian myöhäistä. 

Hyvä uutinen on se, että kun yritykset ilmoittautuvat konkurssiin varhaisessa vaiheessa kriisiä, se tarkoittaa usein sitä, että ne selviytyvät saneerauksesta onnistuneesti ja voivat jatkaa liiketoimintaa toisella puolella. Se tarkoittaa myös sitä, että ne pystyvät useammin maksamaan tavarantoimittajilleen, ja tappioriski on pienempi kuin likviditeettikriisin loppuvaiheessa tapahtuvissa konkurssihakemuksissa. 

Atradiuksen pohjoismaisen erityisriskienhallinnan johtajan Ulrik Asbjørnin mukaan ei ole yllättävää, että saksalaiset yritykset hakeutuvat konkurssiin ennen kuin niiden rahat loppuvat. 

"Meillä ei ole tietoja, jotka tukisivat vastaavaa suuntausta Pohjoismaissa, mutta Saksan tilanne ei yllätä minua. Finanssikriisin jälkeen johdon vastuullisuuteen on kiinnitetty entistä enemmän huomiota, ja käsitykseni on, että erityisesti suuremmat yritykset ovat tulleet tietoisemmiksi vastuustaan ja pystyvät paremmin kohtaamaan todellisuuden." 

 

Share this article on

Read more